6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης – TISFF

6ο TISFF 01
Tο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκινά. Από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 132 μικρού μήκους ταινίες από 20 χώρες, αλλά και παραγωγές Ελλήνων σκηνοθετών που διακρίθηκαν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Το 6ο TISFF φέτος θα διαρκέσει 5 μέρες και θα λάβει χώρο στο Κέντρο Πολιτισμού Αλέξανδρος.

Όπως κάθε χρόνο την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο ιδρυτής του φεστιβάλ, Γιάννης Ζαχόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του κινηματογράφου από το 1984. Το 2007 δημιούργησε το Aza Short Film Festival, ενώ το 2008 ίδρυσε την μη-κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία THESS FEST, η οποία οργανώνει το TISFF και το DIALOG, το πρώτο ελληνο-τουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών. Το THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL έχει τιμηθεί με ειδικές προβολές στα φεστιβάλ ENCOUNTERS της Αγγλίας, Λισαβώνας και Πόρτο στην Πορτογαλία, Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Κινηματογραφική Ακαδημία της Σερβίας, Πάτρας, Αθήνας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το TISFF προβάλλει όλο τον χρόνο τους πιό ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες και την Θεσσαλονίκη, σε ξένα φεστιβάλ Μπρίστολ, Λονδίνο, Λισαβώνα, Πόρτο, Βελιγράδι, Σμύρνη, Εσκισεχίρ. Σε ελληνικά φεστιβάλ στην Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβο, Χίο, ακόμη και στην ταινιοθήκη της Ελλάδας, στην Αθήνα.

Στο επίσημο πρόγραμμά του, το 6ο TISFF έχει ενσωματώσει και επτά αφιερώματα: στην κινηματογραφική σκηνή του Κεμπέκ, των Βάσκων, στο Γαλλόφωνο και το νέο Δανέζικο σινεμά, στο LOZD Film School, ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη αλλά και στις αγαπημένες ταινίες του Χιλμί Ετικάν (διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κωνσταντινούπολης). Τέλος, θα προβληθεί μία επιλογή από τις καλύτερες ταινίες από το PSAROKOKALO και το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, υπάρχουν δύο εξαιρετικές ειδικές προβολές. Πρόκειται για τις ταινίες Directing Hell, ντοκιμαντέρ του Χρήστου Χουλιάρα για τον αξέχαστο Νίκο Νικολαΐδη και Gesmoord τής Mieke Daneels.

Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο Hilmi Etikan, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Istanbul Short Film Festival τα τελευταία 24 χρόνια με μια επιλογή από τα αγαπημένα του έργα, όπως και οι Γάλλοι σκηνοθέτες Tom Gargonne (Le Grand Bain), Wim Vanacker (The Naked Leeding The Blind) και Alexandre Mermaz (Sans Voix).

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 16:00 κάθε μέρα και θα διαρκούν έως τις 24:00. Η είσοδος για όλη την ημέρα είναι 5 ευρώ, ενώ υπάρχει και pass και για τις 5 μέρες του Φεστιβάλ με τιμή 15 ευρώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s