Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικο παιδικό πρόγραμμα

ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης
Με ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο στα παιδιά αποχαιρετά τη χρονιά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας για τους μικρούς σινεφίλ τέσσερις αριστουργηματικές μεγάλου μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων από τη Δανία. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι).

Αναλυτικά, το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:

– Jungle Jack των Στέφαν Φγιέλντμαρκ (Stefan Fjeldmark) και Φλέμινγκ Κουίστ Μέλερ (Flemming Quist Møller), στις 22/12, ώρα 11:30 και στις 23/12, ώρα 16:00

– Σαμψών και Σάλλυ (Samson & Sally) στις 22/12, ώρα 16:00 και στις 23/12, ώρα 11:30

– Ο πόλεμος των πουλιών (War of the Birds) στις 29/12, ώρα 11:30 και στις 30/12, ώρα 16:00

– Υπόγεια διαδρομή για τον Παράδεισο (Dreaming of Paradise) στις 29/12, ώρα 16:00 και στις 30/12, ώρα 11:30 του Γιάνικ Χάστρουπ (Jannik Hastrup).

Οι προβολές των ταινιών θα πλαισιώνονται από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη βιωματική και παιγνιώδη μάθηση τα παιδιά θα απασχοληθούν με διαδραστικά και ομαδικά παιχνίδια, θα φτιάξουν τη δική τους ταινία με την τεχνική του blue box, θα παίξουν παντομίμα, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους λύνοντας σταυρόλεξο και θα δημιουργήσουν παζλ και κολάζ με θέμα τους ήρωες της ταινίας. Τη σύλληψη, εκπόνηση και εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος έκανε η μουσειοπαιδαγωγός Ευαγγελία Σοφή ενώ στην εφαρμογή του προγράμματος συνέβαλλαν με τη βοήθειά τους οι εκπαιδευτικοί Παρασκευή Γκαϊτατζή και Δήμητρα Αδάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ημέρα του παιδικού προγράμματος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, είναι αφιερωμένη στην σειρά δράσεων «Τα Χριστούγεννά τους αλλιώς». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν οι ταινίες Jungle Jack και Σαμψών και Σάλλυ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Κάθε πρόγραμμα (προβολή ταινίας και εκπαιδευτικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες) έχει διάρκεια τριών ωρών, και απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Ο μέγιστος αριθμός των παιδιών – συμμετεχόντων είναι 50.

Προκράτηση και πώληση εισιτηρίων:
Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398).
Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ
Ώρες προβολών: 11:30 & 16:00

Οι εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούνται, μεταξύ άλλων δράσεων του 53ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s