15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Ταινία Έναρξης

First Position 02
Μια αισιόδοξη ταινία, γεμάτη ρυθμό θα ανοίξει την αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πρώτη θέση / First Position» της Μπες Κάργκμαν (Bess Kargman), μας ξεναγεί στον εντυπωσιακό κόσμο του επαγγελματικού μπαλέτου, όπου πίσω από τη θεαματική όψη κρύβεται ο σκληρός αγώνας για την τελειότητα.

Το ντοκιμαντέρ διεισδύει στα άδυτα του μπαλέτου, προσφέροντας μια εναλλακτική, παρασκηνιακή ματιά στην καθημερινότητα έξι νέων χαρισματικών χορευτών. Με διαφορετικές κουλτούρες και ρίζες να τους προσδιορίζουν, προετοιμάζονται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, κόντρα στους τραυματισμούς, τις αποτυχίες, τις προκαταλήψεις και την ανέχεια.
First Position 03
Μέσα από τα πορτρέτα τους, η σκηνοθέτιδα Μπες Κάργκμαν, καταρρίπτει δεξιοτεχνικά τα στερεότυπα του μπαλέτου. Αναδεικνύοντας με φρεσκάδα ένα γοητευτικό μωσαϊκό πολιτισμών και χαρακτήρων, βιωμάτων και αισθήσεων, σε μια ταινία – ύμνο στην ανθρώπινη ψυχή, όπου ο χορός ενσαρκώνει τον στόχο, την εμμονή και το όνειρο.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πρώτη θέση / First Position», εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές Αφηγήσεις», η οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 15ου ΦΝΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Το ντοκιμαντέρ «Πρώτη θέση / First Position» της Μπες Κάργκμαν (Bess Kargman), ταινία έναρξης του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 20:30 στο Ολύμπιον και την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 15:30, στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s