Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Γιορτή Πολυγλωσσίας

Thessaloniki Film Festival
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει στην Γιορτή Πολυγλωσσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουνίου. Για τον σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ Los Biblicos των Στέλλας Παπαστεφάνου και Μαρίας Παπαδοπούλου, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 18.30, στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (εσωτερική σκηνή, φουαγιέ).

Το ντοκιμαντέρ Los Biblicos των Στέλλας Παπαστεφάνου και Μαρίας Παπαδοπούλου είναι μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφορά την ιστορία των σεφαραδίτικων με όχημα τη μουσική και τα τραγούδια φέρνοντας στο φως σημαντικές πλευρές της συμβίωσης Ελλήνων και Εβραίων, μιας συμβίωσης που μετρά ήδη πέντε αιώνες συγκερασμού και πολιτισμού.

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα συνοδεύσει εισήγηση της καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ρ. Μπενβενίστε ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει με τα τραγούδια της η Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Την Γιορτή Πολυγλωσσίας διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας) και άλλους φορείς της πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s