Σηκώνει αυλαία το 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου

Φεστιβάλ Πάτμου 00
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP), θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια των 8 ημερών του, θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους.

Ξεκινά το καλοκαιρινό και άκρως δροσερό 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου. Ένα φεστιβάλ, που έχει αποκτήσει πλέον μια αξιοσημείωτη δυναμική, στηριγμένο σ’ ένα κοινό που, αποδεδειγμένα, το ακολουθεί πιστά και αποτελεί πόλο έλξης για πολύ περισσότερους φίλους του κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με σημείο εκκίνησης το όραμα μιας παρέας δημιουργών, διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο στίγμα, αναζητώντας και πετυχαίνοντας πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη.
Festival of Patmos 05
Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι απευθύνεται εξίσου στην τοπική κοινωνία της Πάτμου όσο και στους επισκέπτες του νησιού, δημιουργώντας έναν νέο πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού.

Επί πλέον, πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται σε ανθρώπους που αγαπούν την Τέχνη και επιλέγουν να υποστηρίξουν εμπράκτως και ποικιλοτρόπως τις πολιτιστικές δράσεις που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των 8 ημερών του Φεστιβάλ, θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους, σε 2 χώρους. Συγκεκριμένα στον θερινό κινηματογράφο που δημιουργείται εξ’ αρχής, χωρητικότητας 400 ατόμων, αλλά και την αίθουσα για την προβολή των ντοκιμαντέρ, στον γραφικό κόλπο του Γροίκου, στο ξενοδοχείο Patmos Aktis.
Festival of Patmos 04
Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν περιλαμβάνονται και οι εξής:

Before midnight
Angels share
Chinese take away
Sideways
Tabu
Beast of the southern wild
California solo
Waiting for the sea
No
Blancanieves
Festival of Patmos 06
Ενώ, το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια σειρά ιδιαίτερα αξιόλογων ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων:

Among giants
Trashed
To the wolf
Pad Yatra
More than honey
Little land
Hummingbirds
Food for love
Ντίκος Βυζάντιος – Το χρονικό των μορφών
Boxing in Cuba
Are you listening?

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν βέβαια τόσο το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων όσο και των live events.

Ο Αλεξάντερ Πέιν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ταινιών όπως το «Σχετικά με το Σμιντ», «Οι Απόγονοι» και «Πλαγίως», δις τιμημένος με Όσκαρ σεναρίου, θα βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να τιμήσει το φεστιβάλ κινηματογράφου της Πάτμου που εφέτος κλείνει τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.
Festival of Patmos 03
Ο Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, θα παραχωρήσει το ένα από τέσσερα masterclasses, που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Μαζί του θα είναι και ο Φαίδων Παπαμιχαήλ (Phaedon Papamichael), στενός συνεργάτης του Αλεξάντερ Πέιν σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα και της τελευταίας του δημιουργίας, «Nebraska».

Ξεχωρίζει επίσης το Workshop Κινηματογραφίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο “Life in the Borderlands” σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s