3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας με Τσάρλι Τσάπλιν

Athens Open Air L 00
Το Φεστιβάλ αποχαιρετά ένα μήνα πλήρη προβολών και μας καλεί σε μία γιορτή με σινε-μουσική με την προβολή του αριστουργήματος του βωβού κινηματογράφου, το «Τσίρκο», του Τσάρλι Τσάπλιν (1928) το οποίο θα συνοδεύσουν με τον σύγχρονο ήχο τους οι His Majesty King of Spain.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας – Athens Open Air Film Festival, ολοκληρώνει τις προβολές του για τον μήνα Ιουλίου, με το κλασσικό φιλμ «Τσίρκο», του Τσάρλι Τσάπλιν του 1928.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης Λαΐς, ενώ θα τη συνοδεύσουν οι μελωδίες των His Majesty King of Spain. Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
Athens Open Air L 03
To Athens Open Air Film Festival παραδοσιακά κάθε χρόνο παρουσιάζει τις λεγόμενες μουσικές προβολές του. Τις προβολές εκείνες δηλαδή, στις οποίες παρουσιάζει μία αγαπημένη βωβή ταινία – από τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο – με πρωτότυπη μουσική, γραμμένη ειδικά για την εκδήλωση.

Έτσι, φέτος το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του, παρουσιάζει το «Τσίρκο» του Τσάρλι Τσάπλιν.
Athens Open Air L 04
Στο φιλμ, ο Σαρλό προσλαμβάνεται στο τσίρκο παρόλο που στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αστείος αλλά μόνο… κατά λάθος. Η προβολή θα ντυθεί μουσικά από μια ενδιαφέρουσα ελληνική μπάντα, τους His Majesty The King of Spain.

Βάζοντας τη δημοφιλή φιγούρα του Αλητάκου να εισχωρεί στο μικρόκοσμο ενός τσίρκου και να επιφέρει την ανατροπή, ο Τσάπλιν υπογράφει στα 1928 ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του χιούμορ.

Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μία από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του.
Athens Open Air L 02
Oι Ηis Majesty the King of Spain είναι το project του νεαρού τραγουδοποιού Νεκτάριου Κουβαρά. H σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρώτο επίπεδο ακρόασης, η έντονη χρήση του στοιχείου της επανάληψης και η έμφυτη απέχθεια προς καθετί κυνικό, λειτουργούν σαν άλλοθι για την κατάταξη των συνθέσεών του στην ευρύτερη κατηγορία της Pop, παρά τη συχνή ενσωμάτωση Blues και Folk στοιχείων.

Η προβολή του φιλμ «Τσίρκο» του Τσάρλι Τσάπλιν, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς.
Athens Open Air L 05
Το 3ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s