Αυλαία σηκώνει το 1o Lemnos Festival 2013

1o Lemnos Festival 01

Έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, παιδικό παραμύθι, αλλά και σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς, είναι μερικές μόνο από τις ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δραστηριότητες που θα παρουσιάσει το 1o Lemnos Festival.

Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων «Λημνιοί εν Δράσει» και ο Δήμος Λήμνου, διοργανώνουν το 1o Lemnos Festival 2013, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Αυγούστου. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται μουσικές εκδηλώσεις, συναντήσεις – συζητήσεις, καθώς και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις.

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Αγάπιος, στόχος είναι: «η καθιέρωση ενός ετήσιου Φεστιβάλ Απόδημων Νέων της Λήμνου για τη δημιουργία μιας «δεξαμενής» ανθρώπων και ιδεών. Να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας. Να γίνει το Φεστιβάλ ο χώρος και το μέσο δράσης νέων Λημνιών που θέλουν να αφήσουν κάτι ουσιαστικό στον τόπο καταγωγής τους, που θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να γυρίσουν πίσω σ’ αυτόν, που θέλουν να βοηθήσουν να αποκτήσει η Λήμνος την τεχνογνωσία και τα εφόδια για να πάει ένα βήμα εμπρός».
1o Lemnos Festival 02
Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρωτοβουλία για την απονομή των 1ων βραβείων στις πλέον καινοτόμες και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Γυμνάσιο της Μύρινας, το διήμερο 13 και 14 Αυγούστου, από τις 18:30 μ.μ. θα λάβουν χώρα: έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, παιδικό παραμύθι στον κήπο του Γυμνασίου, αλλά και σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς.

Παράλληλα, έχει προβλεφθεί δημιουργική απασχόληση παιδιών τις ώρες των σεμιναρίων και του συνεδρίου από εθελοντές παιδαγωγούς. Επίσης, το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει οδηγικά και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας και ώρες 18:30 – 20:30, ενώ Θα ακολουθήσει και ωριαίο εργαστήρι σε αίθουσα του Γυμνασίου.

Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – συζήτηση νέων από τις 20:00 μ.μ. μέχρι τις 21:30 με θέμα: «Επιστροφή στη Λήμνο, Επαναπατρισμός και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Γενικού Λυκείου Μύρινας. Την πρώτη μέρα, Τρίτη, 13 Αυγούστου θα δοθούν και τα 1α Βραβεία Επιχειρηματικής Ιδέας. Παράλληλα, ντόπιοι παραγωγοί και έμποροι θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.
1o Lemnos Festival 03
Στις μουσικές εκδηλώσεις, την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ διοργανώνεται συναυλία από τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή, καθώς επίσης και από ένα συγκρότημα που έχει αναδειχτεί μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται στο Διαδίκτυο.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, την ίδια ώρα έναρξης και στον ίδιο χώρο θα λάβει χώρα: «Το πάρτυ των παιδικών μας χρόνων», με τον DJ Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και τον DJ Σπύρο Παγιατάκη. Αλλά και με τον DJ που έχει αναδειχτεί επίσης μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό στο Διαδίκτυο.

Καθ’ όλη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβάλλονται παράλληλα summer video clips και slide show με φωτογραφίες.

Το 1o Lemnos Festival 2013, θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Αυγούστου και για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε το επίσημο site της διοργάνωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s