Ξεκινάει το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας

3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου 01
Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) θα διεξαχθεί φέτος από την Κυριακή 01 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα προβληθούν 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του κομμάτι, με 60 πρεμιέρες από 35 χώρες.

Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Σε όλες τις κατηγορίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ, βίντεο αρτ, κινούμενα σχέδια, πειραματικές, κυριαρχεί η ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς δεσμεύσεις, απελευθερωμένη από θέματα και προκαταλήψεις. Οι κινηματογραφιστές υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής αναδεικνύοντας τις αρετές του μέσου που είναι η αμεσότητα, η ευκολία, αλλά και ο πειραματισμός.
3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου 03
Στα πλαίσια των δημιουργικών του παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται τα αφιερώματα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη που αγάπησε ιδιαίτερα την ψηφιακή κινηματογραφική γραφή και τον Σκηνοθέτη που έθεσε σε κοινή θέα τον πειραματισμό, Θανάση Ρεντζή.

Παράλληλα φέτος το Φεστιβάλ τιμά τον ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή με την προβολή της ταινίας «Ακροπόλ» σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.

Επίσης το Φεστιβάλ καθιερώνει μια νέα κατηγορία, με τίτλο: «Γνωριμία με ταινίες μικρού μήκους γνωστών σκηνοθετών». Σε αυτήν την κατηγορία θα προβληθούν δημιουργίες των Δημήτρη Αθανίτη, Γιάννη Μαρούδα και Μιχάλη Γαλανάκη.

Όσοι βρεθούν στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αφιερώματα από το Edge Hill Univercity, ταινίες νέων σκηνοθετών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, βραβευμένες Μικρού μήκους ταινίες από το Tόκιο, ενώ θα περιηγηθούν σε οικολογικούς προορισμούς μέσα από τα διεθνή φεστιβάλ, Wildlife Vaasa Festival της Φινλανδίας (συνεργάτης του Φεστιβάλ) και Wildlife Conservation Film Festivals, Νέα Υόρκη ΗΠΑ, (συνεργάτης του Φεστιβάλ).
3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου 04
Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας σε συνεργασία με το Φινλανδικό Φεστιβάλ Wildlife Vaasa θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών το «1ο Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών Ταινιών». Με τον τρόπο αυτό γίνεται μία προσπάθεια στη διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών θα πλαισιωθεί επίσης και με πάνελ συζήτησης με κύριο θέμα τον ρόλο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ σήμερα στην διάδοση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τρέχοντα θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας κοινού ενδιαφέροντος.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα επιμελούνται οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο Φεστιβάλ, ο Χρήστος Ν. Καρακάσης (3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας) και ο Ηλίας Γ. Μισύρης (Wildlife Vaasa Festival), με την υποστήριξη του Ya’an Panda Animal and Nature Film Festival (Ya’an, China) and Wildlife Conservation Film Festivals (New York, USA).

Στα πλαίσια του 3ου AIDFF θα διεξαχθούν και μία σειρά workshops, όπως τα «Νέα Μέσα Παραγωγής» με τους Χρήστο Ν. Καρακάση, Παραγωγό Σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Κλάδο, Διευθυντή Φωτογραφίας – Σκηνοθέτη, Βασιλική Κάππα – Εικαστικό Σκηνοθέτη – Συγγραφέα, καθώς και workshop με τον Σκηνοθέτη – Παραγωγό, Δημήτρη Γκουζιώτη, με τίτλο, «Τα εργαλεία του Ντοκιμαντέρ». Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα υπάρξει και masterclass με τον Νίκο Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κάμερα Ζιζάνιο, με θέμα «Για ένα δημιουργικό σκασιαρχείο».

Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) θα διεξαχθεί φέτος από την Κυριακή 01 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s