«Ονειρεύομαι του Φίλους μου» στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Athens Open Air R - 01
Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου και το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ολοκληρώνει το αφιέρωμά του στις σπουδαίες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου με την ταινία «Ονειρεύομαι του Φίλους μου», του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η προβολή που θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής, στον σπουδαίο θεατράνθρωπο Λευτέρη Βογιατζή.

Σε ένα φιλμικό σύμπαν άδειο από γυναίκες, ακολουθούμε τον Κυριάκο και τη γενιά που εκπροσωπεί, από την ηλικία των 25 έως τα 50 του, σε ένα χωροχρονικό συνεχές που ξεκινά από τη Δυτική Γερμανία του 1965 για να καταλήξει στην Αθήνα του 1990.
Athens Open Air R - 07
Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας – Athens Open Air Film Festival, ολοκληρώνει το αφιέρωμά του στις σπουδαίες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου με την ταινία «Ονειρεύομαι του Φίλους μου», του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου» αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον διακεκριμένο θεατράνθρωπο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή, που «χάθηκε» πρόωρα τον περασμένο Μάιο, σε ηλικία 68 ετών.
Athens Open Air R - 06
Καθώς η αυστηρά επιλεκτική κινηματογραφική του διαδρομή εξαντλείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στις ταινίες του καλού του φίλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η πρωταγωνιστική του παρουσία στο «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου» λειτουργεί ως ιδανική αφορμή για μια βραδιά αφιερωμένη σε μία ξεχωριστή μορφή της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εκτός από τον Λευτέρη Βογιατζή, το καστ της ταινίας «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου», απαρτίζεται από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον καστ, στο οποίο συναντάμε τους ηθοποιούς: Ακύλας Καραζήσης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Στάθης Λιβαθηνός, Αλέκος Κολιόπουλος και Μηνάς Χατζησάββας.
Athens Open Air R - 04
Ο Λευτέρης Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1945 και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973. Το 1981 ίδρυσε την Εταιρία Θεάτρου «Η Σκηνή» και το 1988 τη «Νέα Σκηνή». Ο Λευτέρης Βογιατζής «έφυγε» πρόωρα αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, την Πέμπτη 2 Μαΐου του 2013, σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Η ταινία «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου» (1993) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Athens Open Air R - 03
Το 3ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s