36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

36ο Φεστιβάλ Δράμας 03
H μεγάλη, ετήσια γιορτή των Μικρομηκάδων, συμπληρώνει εφέτος τριάντα έξι χρόνια ζωής και συνεχίζοντας δυναμικά το καλλιτεχνικό του έργο, το Φεστιβάλ μας καλεί να παρακολουθήσουμε συνολικά 213 ταινίες από 47 χώρες!

Το 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα διεξαχθεί φέτος από τη Δευτέρα 16 έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Στο πλούσιο πρόγραμμα του συναντάμε 39 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από τις 184 συνολικά που υποβλήθηκαν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα. Αριθμός εντυπωσιακός, αν αναλογιστούμε και την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο καλλιτέχνης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συνόλου και συχνά πυκνά, εκφράζει αντίστοιχα μέσα από τις δημιουργίες του τις προσωπικές ανησυχίες και σκέψεις του. Έτσι λοιπόν, η οικονομική κρίση και οι πολιτικο-κοινωνικές επιπτώσεις της (ανεργία, μετανάστευση, διαδηλώσεις, διαπροσωπικές εντάσεις κ.ά) είναι τα θέματα που κυριαρχούν φέτος στο ελληνικό τμήμα.
36ο Φεστιβάλ Δράμας 02
Οι φετινές ταινίες που διαγωνίζονται, είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητες παραγωγές, καθώς μόνο τέσσερις από τις ελληνικές συμμετοχές αποτελούν παραγωγή του προγράμματος ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ της ΕΡΤ και μόλις μία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

H φετινή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζεται από τους Τάσο Ψαρρά (σκηνοθέτη), πρόεδρο της επιτροπής, Γιώργο Κρασσακόπουλο, κριτικό κινηματογράφου, Φωτεινή Κοτρώτση, σκηνοθέτιδα, Τάκη Σπυριδάκη, ηθοποιό, Δημήτρη Σπύρου, καλλιτεχνικό διευθυντή Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενώ κριτικός-σχολιαστής του φετινού ελληνικού προγράμματος θα είναι η κριτικός κινηματογράφου, Βένια Βέργου.
36ο Φεστιβάλ Δράμας 01
Στο διεθνές τμήμα του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια από τη διεθνοποίηση του, συμμετέχουν 55 ταινίες από 47 χώρες και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του θα είναι ο σκηνοθέτης Ηλίας Δημητρίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου του 2013, το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς, καθώς και επιλεγμένα αφιερώματα, θα μεταφερθούν και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s