Savages – Oliver Stone (2012) [Κριτική]


Ο πολυβραβευμένος Όλιβερ Στόουν, αφήνει για λίγο πίσω του την πολιτική και σκηνοθετεί μια ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντον Γουίνσλοου με τους Τέιλορ Κιτς (Battleship), Άαρον Τζόνσον (Kick-Ass) και Μπλέικ Λάιβλι (Green Lantern, Gossip Girl) στους βασικούς ρόλους.

Δύο επιστήθιοι φίλοι ασχολούνται με την καλλιέργεια μαριχουάνας και μοιράζονται…την ίδια γυναίκα. Όταν εκείνη απαγάγεται από ένα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, οι δύο φίλοι σχεδιάζουν να την πάρουν πίσω, να εκδικηθούν και στο τέλος να εξαφανιστούν από προσώπου Γης.

Το καστ συμπεριλαμβάνει ακόμα τους: Σάλμα Χάγιεκ ως αρχηγός του καρτέλ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο ως υπαρχηγός της, ενώ ο Τζον Τραβόλτα υποδύεται έναν πράκτορα της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών.

Η «Αγριότητα» (Savages), είναι η νέα ταινία του βραβευμένου, μεταξύ άλλων, με τρία Όσκαρ, Όλιβερ Στόουν. Το 1979 κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου, για το «Midnight Express», ενώ έχει κερδίσει δύο Όσκαρ Σκηνοθεσίας, για τις ταινίες του: Platoon (1986) και Born on the Fourth of July (1989).

Το φιλμ, είχαμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, τον Σεπτέμβριο, σε μία επετειακή προβολή, με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του Κινηματογράφου Δαναός.

Με έντονες επιρροές από το κινηματογραφικό σύμπαν των Robert Rodriguez και Quentin Tarantino, η ταινία που κινείται σε χαμηλά επίπεδα, έχει ωστόσο ως μεγάλου ατού την παρουσία του Μπενίσιο Ντελ Τόρο, που εδώ τον συναντάμε σε μεγάλα κέφια και όλα αυτά, υπό τους ήχους ενός soundtrack, που σε μαγνητίζει.

Ενέργεια, άφθονη αδρεναλινική δράση, ξέφρενος ρυθμός, σε ένα crime thriller blockbuster, που δεν επιζητά δάφνες ποιότητας, αλλά που φέρει την ιδιάζουσα υπογραφή του Όλιβερ Στόουν…

Έτος: 2012 | Xώρα: Η.Π.Α. | Διάρκεια: 131 λεπτά | Σκηνοθεσία: Oliver Stone | Σενάριο: Oliver Stone, Shane Salerno | Παίζουν: Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch, Blake Lively.

Σχολιάστε